ATENCIÓ CORIANDRE
Atenció-aquest-plat-porta-corinadre-un-condiment-amb-fort-gust-que-no-agrada-a-tothom.
No m'agradava ni a mi, però he canviat! Jo li trobava com un gust de sabó, ara que ben mirat , nosaltres perquè ja ens hi hem acostumat però el julivert té olor de petroli trobo. Ara m'hi he acostumat al coriandre i ja en menjo fins i tot fent-me un guacamole autèntic només amb llima, alvocat i coriandre, imagineu-vos!
En fi, que és la gràcia d'aquest plat, si no sou molt amics d'aquestes fulles no el podreu fer.
És un plat de països sud-americans com Xile, Perú o Mèxic. És una manera de menjar el peix molt fresqueta. Per fer-lo necessitem peixos amb contundència, amb carn ferma, com el rap o el mero.
Com sempre que mengem peix cru millor congelar-lo un parell de dies i cuinar-lo un cop descongelat. Ens assegurem de no trobar paràsits. D'altres receptes amb peix cru: carpaccio de salmó, amanida de salmó o tartar de salmó a la japonesa.
INGREDIENTS:
1/3 part d'un pebrot vermell
2 talls de rap
1 alvocat
1 ceba tendra (si la tenim morada millor)
1 llima (si té poc suc millor dues)
1 ramet de coriandre
sal i pebre
Tallem el rap en talls fins. Per fer-ho traiem l'espina del mig i dels migs trossos en fem filets. Si té una mica de pell exterior li hem de treure per poder-lo tallar millor.
Posem el rap en un plat i l'amanim amb molt poca sal i una mica de pebre negre.
Hi posem el pebrot i la ceba a quadrats petits i les fulles de coriandre esmicolades.
Ho amanim amb el suc de la llima i ho deixem marinar almenys vint minuts.
Ho servim acompanyat de les boletes d'alvocat, que ens suavitzaran una mica el gust de la llima.
Doncs a mi encara no m'agrada, el coriandre, té un gust molt fort, tens raó. Però amb un plat com el teu m'hi arriscaria ara mateix, ja t'ho dic!! he he he. Petons!
ResponEliminaÉs un gust que nécessita insistir perquè t'hi acostumis. La primera vegada que vagi anar a Mèxic em pensava que no menjaria res, n'hi posen a tot arreu!
ResponElimina