diumenge, 19 de gener del 2014

patates amb maionesa de mostassa

AL CALIU

Ben bé al caliu no es pot dir que siguin aquestes patates, però les recorden. Es fan al forn embolicades amb paper d'alumini. En podeu fer un dia més del compte i se us aguarden a la nevera tal qual embolicades per fer-les uns dies més endavant en format amanida freda de patates o les podeu reescalfar al forn.
A mi aquesta amanida m'agrada amb les patates una mica tèbies, ni fredes ni acabades de sortir del forn.






INGREDIENTS:

2 patates

4 raves

4 cullerades de maionesa

1 cullerada de mostassa ancienne (d'aquella que té boletes a dins)

sal maldon

per la maionesa:

1 ou

1 got d'oli de girasol

1 rajolí petit de vinagre (que no sigui de módena)

un polsim de sal



Engeguem el forn al màxim.

Emboliquem les patates amb paper d'alumini. Han de ser totes de la mateixa mida. Penseu que com més petites són es fan més depressa.

Mentres esperem que s'escalfi el forn podem fer la maionesa. Posem tots els ingredients en un got batedor de turmix. Posem el turmix al fons i l'engeguem. El deixem al fons fins a comptar a 20 i llavors l'anem aixecant molt a poc a poc. Quan arribem a dalt la maionesa ja està feta.

Quan el forn està calent hi posem les patates i les deixem, depenent de la mida entre 20 i 35 minuts. Fins que les punxem toves.

Mentres pelem els raves i els tallem a rodanxes. Podeu deixar-los alguna ratlla de pell vermella que així queden més bonics.

I a esperar, practicament ja ho tenim tot fet. Podeu barrejar les 4 cullerades de maionesa amb la mostassa també.

Quant les patates ja estan fetes, les desemboliquem i les deixem refredar una mica. Les pelem i les tallem a troços.

 En una plàtera hi posem les patates, el rave tallat, la maionesa repartida i una mica de sal maldon per sobre les patates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada