MOLT FRANCÉS
Les verdures gratinades són un plat molt francés, però quan és temps de fred s'agraeix menjar un plat ben calentó.
La carbassa cuinada així queda boníssima i el formatge de cabra li dóna el toca final.
Ara trobem carbassa ja pelada i tallada si no us voleu complicar a triar-la, i és igual de bona.
Un primer plat complertíssim , ja ho veureu.
Si voleu fer d'altres plats amb carbassa proveu: tallarines amb carbassa, arròs amb carbassa o crema de verdures.
INGREDIENTS:
1/2 carbassa
1 ceba petita
sàlvia
1 brick de llet
2 cullerades de farina
2 cullerades de mantega
formatge mozzarella ratllat
formatge de rulo de cabra
Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.
Pelem la carbassa, penseu a tallar-la a trossos més petits i finalment treure-li la pell amb el ganivet en direcció a la fusta de tallar, així podreu fer més força. Un cop pelada acabem de tallar la carbassa a trossos no molt grans.
Posem la carbassa en un pot i hi afegim aigua just fins que la cobreixi, hi posem una mica de sal i la posem al foc perquè bulli.
Pelem la ceba i la ratllem amb un ratllador.
Agafem un pot i el posem al foc, hi posem la mantega al fons i quan estigui desfeta hi tirem la ceba ratllada. Li posem una mica de sal i sàlvia. Notareu que no triga gaire a canviar de color, llavors ja estarà feta. Hi posem la farina i li donem un parell de voltes. Ho apartem del foc.
Quan la carbassa ja està cuita la traiem del caldo, però ATENCIÓ , no llencem el caldo de coure la carbassa.
Fem ara la beixamel en el pot on teniem la ceba i la farina. En realitat quan es fa amb caldo enlloc de llet es diu velouté o salsa avellutada. Més que res perquè feu cultura culinària. Hi anem abocant el caldo de la carbassa i amb el pot al foc anem lligant la salsa barrejant amb un batedor o amb una cullera de fusta. Quan comenci a bullir la retirem del foc i ja a fora li afegim una mica de sal i la crema de llet.
En una plàtera d'anar al forn hi posem la carbassa i la tapem amb la beixamel ben escampada per tot arreu. A sobre hi posem el formatge mozzarella ratllat i quatre troços de rulo de cabra repartits.
Posem la plàtera al forn i apaguem el foc. Només amb el calor residual es desfarà el formatge. Si us agrada més gratinat, podeu engegar el gratinador per 5 minuts i ja estarà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada