VENÈCIA
Si nois, aquesta recepta la vaig provar a Venècia. Senzilla i molt bona. realment els italians són els reis de la pasta. M'he proposat, però, tenir una recepta de pasta diferent per cada setmana. Ja em falta poc.
Hi ha receptes de pasta originals i senzilles, proveu
INGREDIENTS:
175 grs de fusilli
1/2 carbassó gran o un de petit
10 fulles de menta
100 grs de mató
la ratlladura de mitja llimona
parmesà ratllat
Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi tirem la pasta i la deixem bullir el temps que ens indiqui l'envàs. Recordeu que si no la voleu molt al dent l'heu de deixar algun minut més. Als italians els agrada molt, molt al dente.
Agafem el carbassó i sense pelar-lo, només passat per aigua, ben net, el tallem a rodanxes ben primes.
En una paella amb una mica d'oli hi saltegem una mica el carbassó. Li posem una mica de sal. Li donem unes quantes voltes fins que veiem que s'ha estovat, no el volem torrar, no el volem ofegar, o sigui que amb foc viu i donant voltes ràpides.
Trinxem les fulles de menta ben picades petites.
Afegim la meitat de les fulles de menta a la paella del carbassó amb el foc ja apagat.
En un bol hi barregem l'altra meitat de les fulles de menta, el mató i la ratlladura de llimona.
Quan la pasta està bullida li posem un bon raig d'iagua freda per parar la cocció i l'escorrem bé.
Posem la pasta ben escorreguda a la paella del carbassó i hi engeguem el foc i hi donem un parell de voltes a tot plegat perquè es barregi bé.
A fora del foc hi posem el mató, ho escampem bé i servim acompanyat de parmesà ratllat si volem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada