PRÀCTICA
Ja sabeu que sóc pràctica i m'agrada posar receptes que et serveixin per un dia de cada dia i que et treguin de la rutina.
L'entrecot a la planxa és un recurs fàcil, però no per això menys bó. Un bon entrecot amb un bon acompanyament i un entrant lleuger ens fa un àpat diari ben complert. Però sense avorrir-nos. Això mai!
Per fer purés les patates que millor ens aniran són les vermelles , que són més farinoses i molt adequades per bullir.
Proveu també altres acompanyaments de purés : entrecot amb puré de moniato a la taronja o secret ibéric amb puré de patata a la llimona.
INGREDIENTS:
2 entrecots
2 patates vermelles
1 manat d'alls tendres
sal i pebre
Posem una olla al foc amb sal i les patates tallades no gaire grans. Les deixem bullir fins que les trobem toves.
Les traiem quan estan cuites i les xafem bé amb una forquilla. Encara que hi posem una mica de suc no passa res, no molt, però.
Triem bé els alls tendres, traient la fulla exterior, que normalment està més malmesa i els tallem ben petits. Els fregim en una paella amb l'oli ben calent i els deixem molt poc temps.
Afegim els alls a la patata amb l'oli i tot i ho barregem bé. Hi posem una bona amanida de pebre negre.
Fem l'entrecot a la planxa amb sal i pebre i el servim acompanyat del puré.