diumenge, 25 d’agost del 2013

tabuleh

SORTINT DE L'ENSALADILLA

Un primer plat fresquet, molt complert, que ens aporta vegetals i també hidrats de carboni. Enlloc de pasta o arròs podem fer amanides utilitzant la sémola de cuscús. Com sempre hi ha mil i una combinacions. Avui us presento un plat típic de la cuina del mitjà orient. La gràcia és l'amaniment a base de suc de llimona i menta, molt refrescant per l'estiu. Podeu provar una altra amanida de cuscús .






INGREDIENTS:

2 tasses de cuscus

1 tomàquet gran

1 cogombre petit

1 ceba tendra petita

1 llimona

1 tassa de panses de corint  (les que son més claretes i petites i no tenen pinyols)

8 fulles de menta

oli, sal i pebre


Posem el cuscus en un bol. Hi afegim una mica de sal i pebre i un rajolí d'oli.

Posem dues tasses d'aigua en un pot al foc. Quan l'aigua bull la tirem al bol del cuscus i el tapem.

Mentre agafem el tomàquet, el pelem i el tallem pel mig, de manera que ens quedi la part que s'agafa a la mata en un costat i l'altre costat el cul del tomàquet. Li traiem les llavors i el tallem a quadrats molt petits.

Pelem el cogombre i el tallem a quadrats petits.

Pelem la ceba i la tallem també a quadrats ben petits.

Ara agafem el cuscus i el posem en una plàtera plana perquè es refredi bé.

Hi afegim les verdures tallades i les panses.

Agafem les fulles de menta i les posem en un morter i les xafem bé. Si no teniu morter le podeu trinxar ben petites amb un ganivet.

Tallem la llimona pel mig i l'exprimim. Posem el suc barrejat amb les fulles de menta i ho tirem tot per sobre de l'amanida.

Ho barregem tot plegat i ho deixem reposant a la nevera fins l'hora de servir. Almenys ho hauríem de deixtr reposar una hora. Reposat és més bó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada