A l'estiu volem maneres saboroses i ràpides de cuinar, que no ens tinguin massa estona a la cuina. El wok és una manera ràpida de cuinar, també per fer carns i peix. Proveu aquesta recepta amb vedella ecològica, si a més les verdures són de l'hort de proximitat ja és la glòria! Podreu trobar tots els ingredients de la recepta a És l'ou fut. Proveu altres receptes ràpides amb carn de vedella: filet amb salsa de pebre verd , bistec amb patates fregides diferents .
INGREDIENTS:
250 grs de vedella de tapa plana (com per fer fricandó)
3 cebes tendres
1/2 pebrot verd
2 alls tendres
2 espàrrecs
1 gra d'all
1 paquet de trompetes de la mort
2 cullerades de soja dolça
2 cullerades de soja salada
1 cullerada de mel
1 bitxo petit o dos segons el gust picant que vulguem
gingebre fresc o en pols
Posem les trompetes de la mort en una tassa amb aigua perquè s'hidratin.
Preparem totes les verdures. Pelem la ceba i els alls tendres. Tallem les cebes en quatre trossos si són grans i en dos o tres si són petites. Tallem els alls tendres i els espàrrecs en tres trossos. Tallem el pebrot verd a tires.
Tallem els talls de tapa plana en tires llargues.
Trinxem l'all i el gingebre si el tenim fresc.
Posem el wok al foc amb un raig d'oli al fons. Esperem que estigui ben calent i anem posant per aquest ordre:
Primer la carn, donar unes quantes voltes i afegir els espàrrecs. Després la ceba tendra i les altres verdures. Deixar-la una mica i afegir les trompetes de la mort ben escorregudes. Finalment afegir el gingebre ratllat o en pols, l'all, la cullerada de mel, les dues soges i el bitxo partit en tres trossos. Donar-li unes voltes que agafi tot el gust i apagar el foc.
Servir inmediatament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada