LES TRES B
De tant en tant trobem un plat tres B. O sigui bó, bonic i barat. El salmó és un peix que a més de ser saludable està bé de preu perquè un filet dona per molt. I aquesta recepta no és gens complicada i queda molt bona. A més de les tres B també te la R de ràpid. Si us agrada el salmó podeu provar de fer també aquestes altres receptes ràpides : salmó amb pesto o salmó amb mantega . Si sou més atrevits i us agrada el peix cru podeu provar la versió en cru d'aquesta recepta : tartar de salmó a la japonesa.
INGREDIENTS:
1 filet de salmó de 300 grs aprox. sense espina
salsa de soja dolça
raig petit de vi blanc
llavors de sèsam
oli
Engeguem el forn a 200º perquè s'escalfi.
Mentres en una plàtera d'anar al forn hi posem el salmó amb l'oli i la salsa de soja i el vi blanc. El deixem cinc minuts d'un costat i cinc minuts de l'altre. Si tenim més temps ho podem deixar deu minuts de cada costat.
Posem la plàtera al forn amb el filet de peix, amb la pell cap a baix, a 150º durant 15 minuts. Volem que es faci lentament i a una temperatura baixa, volem que ens quedi molt melós. A mig temps tombem el peix i deixem la pell a la part de sobre i hi posem el sésam ben repartit per tot arreu.
Amb 15 minuts estarà fet. Penseu que si el tall de salmó és prim necessitareu menys temps.
Molt bo, i amb un punt exòtic, no? Fantàstica proposta, Mami.
ResponElimina