FARRO
Aquesta és la segona recepta que poso d'espelta. És un cereal que vaig descobrir a Itàlia. Allà és molt comú, s'utilitza com l'arròs. La última vegada que vaig anar a Itàlia en vaig comprar en un supermercat normal i corrent. Aquí se'n troba a les botigues de menjar dietètic. Te el gra lleugerament més consistent que l'arròs però és un cereal molt nutritiu.
Aquesta és una recepta semblant a l'arròs amb verdures però diferent. Com sempre no cal posar-hi tottes les verdures si no les teniu i en podeu substituir una per una altra. Com més verdures hi poseu més nutritiu serà.
Amb espelta també podeu fer espelta amb samfaina .
INGREDIENTS:
2 tasses d'espelta
1 pebrot verd petit
1 tros de pebrot vermell
2 carxofes
1/4 de bròquil petit
4 espàrrecs verds
6 cullerades de tomàquet de llauna trossejat
4 alls tendres
1 ceba tendra petita
1 ramet de julivert
all i oli:
1 ou
1 gra d'all
1 tassa d'oli d'oliva verge
Posem una olla amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi tirem l'espelta. L'hem de tenir bullint 45 minuts, te una cocció més llarga que l'arròs. També la podem fer a l'olla a pressió i en 15 minuts, a partir que xiula, la tindrem.
Pelem la ceba tendra i l'all tendre. Pelem bé la carxofa traiem totes les fulles de fora fins que es trenquin de tendres i tallant la meitat de les puntes verdes. Hem de deixar només el cor.
Els espàrrecs els dobleguem fins que es trenquin i aprofitem només el tros de la punta que és el més tendre.
Tallem els pebrots a trossos quadrats i el broquil a ramets petits.
Posem una paella amb oli i coencem a sofregir les verdures. Primer hi tirem la carxofa, el bròquil i els espàrrecs.
Després els pebrots. Al cap d'una mica la ceba tendra tallada a llunes i els alls tendres tallats en tres trossos.
Al cap d'una mica, quan la ceba ja estigui tova hi posem el tomàquet i ho deixem fins que el tomàquet queda més sec. Hi afegim una mica de sal a totes les verdures. Apaguem el foc.
Fem un allioli amb l'ou, l'oli, l'all a trossos i una mica de sal tot posat en un got batedor de turmix. Posem el turmix a baix de tot i el deixem 20 segons abans de moure'l. Després l'anem fent pujar mica en mica fins a dalt de tot i ja està.
Quan l'espelta estigui cuita l'escorrem i ho barregem amb la paella amb totes les verdures. Ho deixem una mica que agafi el gust tot plegat amb el foc baix.
Ho traiem del foc i hi tirem l'allioli per sobre i el julivert ben trinxat.
Una recepta molt original. No he cuinat mai amb espelta, potser m'hi animo! Petons
ResponEliminaMolt bona l'espelta, jo faig sovint. Aquesta idea d'afegir l'allioli me l'apunto. Vaig a fer-la per dinar! Gràcies!
ResponElimina