JO INSISTEIXO
Jo insisteixo en donar receptes de conill, malgrat que hi ha gent que no li agrada el conill. No passa res, si no us agrada podeu substituir el conill per pollastre, però proveu aquesta recepta amb una picada típica catalana amb un ingredient força especial. Tant si us agrada el conill com si ho voleu fer amb pollastre proveu aquestes altres receptes: conill amb esbergínia o conill amb anís .
INGREDIENTS:
1/2 conill tallat a quartos
1 porro
1 ceba petita
1/2 tassa de café de moscatell
1/2 tassa de café de xerés sec o vi de cuina
3 pastanagues
16 ametlles i avellanes torrades ( 8 de cada)
1 presa de xocolata negra al 70%
1 cullerada de maicena
pebre negre
Pelem el porro i la ceba i ho tallem a trossos petits. Pelem la pastanaga i la tallem a rodanxes i la deixem a part.
Posem una cassola al foc amb oli i quan estigui calent hi posem els talls de conill ja salats i amb pebre negre. Els rostim bé de tots cantons.
Hi afegim la ceba i el porro i ho deixem que es faci tou.
Hi posem el xerés i el moscatell i ho deixem que redueixi una mica, veureu que el suc va desapareixent.
Hi afegim la pastanaga i ho cobrim amb aigua. Ho deixem a foc baix fent xup-xup durant 30 minuts.
Ara podeu llegir el diari o fer el primer plat mentre espereu.
Fem una picada amb les avellanes, les ametlles, la xocolata i una mica del suc de la cassola. Ho podeu fer en un morter o amb el turmix.
Posem la picada a la cassola quan hagin passat els 30 minuts i ho deixem 5 minuts més.
Si veieu que el suc us ha quedat una mica clar hi podeu posar una cullerada de maicena desfeta en un dit d'aigua i deixar-ho al foc fins que la salsa espessi una mica. Sempre amb el foc baix.
A mi sí que m'agrada molt el conill, i el que es prepara amb xocolata és el meu preferit! T'ha quedat fantàstic, Mami. Petons
ResponEliminaA mi també m'agrada molt! Prova el conill amb anís , és una recepta de la família, el feia la meva iaia i l'àvia de la meva àvia!!
ResponEliminaPetons Marina!
Estupenda receta, me gusta.
ResponEliminaAcabo de hacerme seguidora de tu bloc. Si te apetece te pasas por el mio.
Un abrazo.
Gracias Maria Jesús. He estado visitando tu casa, me ha gustado mucho, tienen buena pinta la s recetas. Un beso, Núria
ResponEliminaEl conill m' agrada també. I aixó de posar xocolata a la picada no ho he fet mai, i segur que queda molt bo.
ResponEliminaI tant que queda bé, és un clàssic de les picades. El que va bé aleshores és posar-hi un vi dolç al guisat, tot plegat agafa un gust molt bó.
ResponElimina