L'EQUILIBRI A LA QUEIXALADA
Com us heu quedat amb el títol, eh? Vull dir que alhora de fer una amanida té molta importància la mida com talleu els ingredients. Si hem de fer una queixalada i posar-nos només un tall molt gran de codony o de poma a la boca no té cap gràcia. La gràcia d'una amanida és que facis una queixalada on hi hagi una mica de cada ingredient perquè es barregin tots a la boca. Així que atenció a com talleu els ingredients d'aquesta amanida original.
INGREDIENTS:
enciam
1 tall de 50 grs com a molt formatge manxego
1/2 poma
1 tros com d'un dit de codony
2 talls de pernil ibèric si es pot i sino del país i santes pasqües
vinagreta de panses:
1 tassa d'oli
1/3 part de tassa de vinagre de módena
12 panses de corint (no tenen llavors i van millor)
sal
Netegem bé l'enciam i l'escorrem.
Tallem el formatge manxego a daus ben petits i fem el mateix amb el codony.
Pelem la poma i la tallem en quatre trossos i li traiem el cor. La tallem en llunes ben primes.
Tallem el pernil a trossos petits.
Posem tots els ingredients de la vinagreta en un pot de turmix i ho batem tot fins que quedi una salsa ben fina.
Agafem l'enciam, el posem en un bol i l'amanim amb la vinagreta. Ho remenem bé perquè la salsa s'escampi.
Repartim tots els altres ingredients per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada