diumenge, 16 de desembre del 2012

bledes amb pernil

MALA PRENSA

No hi ha dubte que aquesta verdura té molt mala prensa.  Si et diuen: ets una bleda, ja sabem que no és precisament en to carinyós sinó tot al contrari. Però les aparences enganyen. Per aquests que no us atreviu amb les bledes i que dieu que no us agraden us recomano aquest plat. Poseu-vos-hi amb carinyo i gaudiu d'aquesta recepta de bledes. Penseu que ara que venen molts dies d'excessos no vé malament una recepta suau per deixar reposar l'estòmac.








INGREDIENTS:

1 manat de bledes

2 dents d'all

2 talls de pernil serrà

oli i sal


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal.

Anem separant les bledes una a una. Les tallem a tires fines sense acabar d'aprofitar tot el tronxo. En podeu tallar 5 o 6 alhora que anireu més depressa.

Les sumergim en un bol gran amb força aigua perquè es netegin bé, solen portar molta terra. Després de canviar una vegada l'aigua ja veureu que queden netes.

Quan l'aigua bulli ja hi podem tirar les bledes ja tallades i netes. Quan comencin a bullir les deixem 5 minuts.

Mentre bullen les bledes pelem els alls i els laminen ben prims. Tallem el pernil en trossos petits.

Un cop cuites les bledes les escorrem bé, que deixin anar tota l'aigua en una escorredora.

En una paella gran hi posem l'oli que cobreixi el fons. Hi posem l'all laminat  hi donem un parell de tombs i hi afegim el pernil i seguidament les bledes.

Ho deixem tot plegat a la paella uns 10 minuts més a foc baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada