SUBSTITUTS DEL GASPATXO
Aquestes sopetes lleugeres i refrescants a l'estiu passen molt bé. Una vegada ja us vaig dir que jo fa temps que no faig gaspatxo a casa perquè el compro fet. La veritat és que ara trobes bones marques i no cal fer-ne. També compro Ajoblanco preparat que surt molt bó i fer-lo a casa té la seva dificultat.
Però hi ha d'altres sopes refrescants que sí que podeu fer vosaltres a casa com el gaspatxo de remolatxa el gaspatxo de cireres o la sopa de meló . I avui una de nova: la sopa freda de tomàquet.
INGREDIENTS:
2 tomàquets grans
4 fulles d'alfàbrega
una mica de sal i sucre
2 cullerades petites de vinagre de módena
6 glassons
gelat de mascarpone:
1/2 tarrina de mascarpone
6 fulles d'alfàbrega
una mica de sal
una mica d'oli
Comencem primer per fer el gelat de mascarpone. Posem el mascarpone a la batedora amb tots els ingredients i ho batem bé. Ho deixem al congelador en una tassa ben tapada amb paper film fins a l'hora de servir la sopa.
Posem tots els ingredients de la sopa en una batedora que pugui batre els glassons : els tomàquets sense pelar, les fulles d'alfàbrega, el vinagre, la sal i el sucre. Ho bateu ben batut una bona estona. Si teniu una batedora normal hi podeu posar un got d'aigua ben gelada enlloc de glassons.
Un cop feta la sopa la coleu amb un colador ben fi per treure els trossos de pells i llavors que hagin pogut quedar per fer una crema ben fina.
Ho servim amb una cullerada de gelat de mascarpone al damunt. Si no voleu fer gelat de mascarpone
hi podeu posar uns trossos de mozzarella. Poseu-hi també un raig d'oli d'oliva.El raig d'oli d'oliva es posa al final perquè si el batessim amb el tomàquet ens quedaria la sopa de color taronja.
Que bona aquesta recepta i a més a més el tomàquet ens ajuda en l'operació BIKINI, que costa tant d'aconseguir :)
ResponElimina