diumenge, 22 de juliol del 2012

crema de carbassó

SOPES PER L'ESTIU

Qui ho ha dit que les sopes només es mengen a l'hivern? Tothom en fa de crema de carbassó, és el plat de principiants per exel·lència. Avui us dono la meva recepta, si veieu que no us ha quedat gustosa és que li falta una mica de sal.
Si la feu d'un dia per l'altre la guardeu a la nevera i us la mengeu l'endemà ben fresqueta.






INGREDIENTS:

1 carbassó gran o dos de mitjans

1 ceba gran

2 pastanagues

1 tros de 75 g de formatge manxego o 4 formatgets triangulars

un raig d'oli

sal


  No cal pelar el carbassó, només li traieu la part de dalt i de baix i el talleu a trossos. La pell li donarà aquest color verd tan bonic. Pelem la ceba i les pastanagues i les talleu en cinc o sis trossos.

Agafem una olla i hi posem les verdures a dins, les cobriu amb aigua just arran. Si hi poseu massa aigua quedarà una sopa clara i sosa. Poseu-hi un parell de pessics de sal generosos.

Quan l'aigua bulli  hi afegiu un raig d'oli generòs, compteu 30 minuts i apagueu el foc. Ho traieu del foc i afegiu el formatge i ho passeu tot pel turmix. Tasteu-la de sal per si n'hi heu d'afegir una mica.

Guardeu la crema de carbassó a la nevera per l'endemà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada