Ai, aquesta no la puc fer perquè no tinc espàrrecs! No home, no, no sigueu tan integristes! Hi ha receptes que admeten diferents ingredients, si els canvies no passa res. I aquest és el cas precisament d'aquesta recepta.
Mica en mica aprendreu a cuinar d'oïda, o millor dit de gust. Això vol dir que fareu com una persona que sap música , que quan llegeix una partitura ja sap com sonarà. Doncs a vosaltres us passarà el mateix, veureu ingredients i us imaginareu quin gust tindran tots junts. Ja ho veureu!
No cal dir que si us falta un ingredient o en voleu substituir un per un altre, no passa absolutament res.
Hi podríeu posar carbassó, mongeta tendre o alls tendres... També poseu substituir la col per brots de soja... en fi, això és ben liure, és un wok de tallarines amb verduretes.
INGREDIENTS: Quantitats per 3 o 4 persones
150 grs de tallarines
5 espàrrecs verds
1/2 albergínia
2 pastanagues
1 ceba
1/4 de pebrot vermell
1 gra d'all
6 fulles de col
2 cullerades de soja dolça i dues de soja salada
gingebre mólt
una cullerada de curri
Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli l'aigua hi tirem les tallarines i les fem el temps que marqui el paquet.
Mentrestant agafem els espàrrecs i els traiem la part que no es tendre. Per fer-ho els dobleguem més o menys pel mig i veureu que es trenquen per on encara son tendres. La part del tronc de baix no l'aprofitarem, és massa llenyosa. Els tallem al biaix a trossos d'un parell de cms.
Agafem l'albergínia i sense pelar-la la tallem a bastonets llargs d'un cm per 4 de llarg més o menys.
Pelem la pastanaga i la tallem a bastonets prims també.
Tallem el pebrot sense pelar-lo , és clar, en bastons també.
Tallem la ceba en llunes i les fulles de col en tires primes, traient-li la port del tronxo blanca que és més dura.
Trinxem l'all ben petitet.
Un cop ho tenim tot a punt posem el wok al foc amb oli que cobreixi el fons i anem posant les verdures per ordre de cocció:
1. Espàrrecs verds
2. Pastanagues
3. Pebrot vermell i ceba
4. Albergínia
5. Les salses de soja, el curri i el gingebre
6. l'all i les fulles de col
Anem posant cada ingredient el tenim donant voltes, saltant-lo un minut i li posem el següent. Ha de ser una cocció a foc fort i molt ràpida, les verdures han de quedar una mica al dente.
Quan les tallarines estan cuites, les traiem del foc i hi afegim aigua freda per parar la cocció. Les escorrem molt bé i les afegim al wok i fent un parell de voltes perquè es barregi amb tots els ingredients.
Quanta raó, m'ha agradat la comparació amb la música! :)
ResponEliminaI tant que és com la música, és com composar una simfonia! Ja, ja, ja!
ResponEliminaClec, clec ,clec.
Música maestro!