NO HO DIRÍEU MAI
No ho diríeu mai però els porros serveixen per més coses que per posar-los a dins del caldo. La vichysoise ja està molt vista, ara farem un plat lleuger per l'estiu amb els porros. Si aneu a Navarra es fàcil que en mengeu.
INGREDIENTS:
4 porros grans
vinagreta a la navarra:
1 tros de pebrot vermell
1 tros de ceba
unes branques de julivert
oli, vinagre de vi, sal i pebre
Posem una olla al foc amb aigua i sal.
Agafem els porros i els traiem les primeres pells. Tallem la part més verda del porro i l'apartem, un altre dia es pot aprofitar per fer un brou. Els fem un tall de dalt a baix, sense acabar de tallar-los, només per fer que les pells que aprofitarem s'obrin per poder passar un bon raig d'aigua pel mig per si tenen terra.
Quan l'aigua bull els deixarem uns quinze minuts. I ja es poden escòrrer.
SALSA VINAGRETA A LA NAVARRA
Agafem la ceba i el pebrot i els tallem a quadradets molt petits. Els posem en un bol, hi afegim el julivert ben picat, una tassa d'oli i mitja tassa de vinagre sal i pebre i ho barregem tot bé amb una cullera.
Servim els porros en una plàtera, ben escorreguts amb la sala per sobre.
Alguna vegada la meva mare n'ha fet, amb aquest "picadillo" (o semblant, ara no sé ben bé què hi posava) són molt bons i fresquets, no sabia que era de Navarra aquest plat! li recordaré, que sempre diu que fa el mateix i no té idees :)
ResponEliminaI tat sobretot coses fàcils i fresquetes en aquest temps! Fins aviat Bet
ResponEliminaEls vaig fer ahir, i estan molt bons,es un plat refrescan, ho repetire.
ResponElimina