ULTIMA OPORTUNITAT DE MENJAR CARXOFES
Se'ns està acabant el temps de les carxofes. Ara ja les trobem més obertes i no són tan tendres. Les carxofes és aquella verdura que ens fa mal el cor comprar perquè n'agafem una bossa plena i a l'hora de menjar-les no en queda res. Però heu de ser forts i sense miraments, despreciar totes aquelles fulles que només serveixen per fer mastegall a la boca. D'aquesta manera sempre us les menjareu de gust.
I ara una recepta ràpida i d'una presència extraordinària.
INGREDENTS:
1 quilo de carxofes
1 tall de sobrassada mallorquina no gaire gruixut
1 dent d'all
4 llesquetes de pa sec
1 tassa gran de llet
1 ou
oli i sal
Agafem les carxofes i les triem a consciència. Les tallem a talls prims que així es couran abans. Les posem en una paella amb oli a foc mig i li posem una tasseta petita de café d'aigua perquè no es ressequin.
Mentrestant enngeguem el forn a màxima potència per preescalfar-lo.
Agafem la llet i l'escalfem. Tallem les llesques ben primes i les trossegem i les posem a dins la llet. Un cop el pa estigui ben tou, que no tingui cap part dura l'escorrem una mica de la llet i el posem en un bol gran i el barregem amb l'ou, tot ben remenat.
Quan les carxofes estiguin una mica toves i s'hagin begut l'aigua les salem una mica i hi posem l'all pelat i ben trinxat. Quan les carxofes es trobin ja molt tendres i cuites hi afegim el tall de sobrassada tallat a trossets i li donem un parell de voltes perquè es barregi be amb la carxofa i apaguem el foc.
Barregem les carxofes i tot el demés amb el pa i l'ou. Un cop estigui ben barrejat ho tirem en un motlle d'anar al forn i ho posem a 180º durant vint minuts. Ho traurem quan ho veiem ben compacte i daurat.
Es pot acompanyar d'una amanida amb fulles verdes. En aquest cas d'escarola amb salsa de xató o romesco. Però també es pot acompanyar amb canonges amb una vinagreta de mosatssa antiga o qualsevol altres fulles que us agradin.
Quina bona cara aquest pastís de carxofes, amb el que m'agraden!!
ResponEliminaHo provarem a fer: ja que per a mí la carxofa, és la reina del verd.
ResponElimina