dissabte, 5 de març del 2011

crema de verdura



MES SOPETES PEL FRED QUE ENCARA NO HA MARXAT, NO US EN FIEU!

Les sopes no porten feina, només s'han de posar al foc i esperar. I a l'hivern no hi ha res millor. Fem-ne una altra?







INGREDIENTS:

1 carbassó

1 manat d'espinacs

2 pastanagues

1 patata

1 tros de carbassa

2 porros

1 ceba petita

sal i oli


Agafem els espinacs i els netegem bé sota l'aigua, perquè normalment tenen molta terra. Agafem el carbassó i el netegem bé i si te la pell tersa el poden deixar sense pelar.

Pelem les pastanagues i les patates, la ceba, els porros i el tros de carbassa.

Posem una olla al foc amb aigua  aproximadament uns 2 litres i mig. Hi afegim totes les verdures tallades i una mica de sal.

Quan l'aigua bulli hi tirem un raig d'oli. Quan trobem que les patates ja estan ben toves, uns trenta minuts després, ja podem apagar el foc.

Passem la verdura pel turmix perquè quedi una cremeta ben fina. Si veiem que ens ha quedat massa caldosa, massa clara, podem treure una mica de caldo abans de passar-la pel turmix.

Us en sortirà bastanta quantitat, sempre la podeu guardar un cop tèbia en un tuper a la nevera per un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada