Hi ha plats que són saborosos però no són massa agradables a la vista. Podríem dir que són difícils de vendre. N'hi ha que es venen sols. Només cal veure aquesta plàtera, que ja t'agafen ganes de provar-ho tot.
Doncs això, quan hagueu d'impressionar algú, feu un plat d'aquests que quedareu molt bé. I a més no costa gens de fer. Per exemple si algun dia venen els sogres a dinar... que sempre és un compromís. Us aconsello provar els plats abans de fer-los el dia que ho necessiteu. Sempre hi poden haver coses a corregir i l'experiència ensenya.
Quan sigui a l'estiu us en explicaré un altre que també és molt vistòs.
INGREDIENTS:
1 paquet de massa per fer pasta de full (congelat o regrigerat)
1 llauna de sardines petites
1 paquet de tomàquets petits
2 talls de formatgés manxego o mozzarel·la
2 fulles d'alfàbrega fresca (o alfàbrega seca en el seu defecte)
2 cullerades de salsa olivada
8 ous de guatlla
2 cullerades de sobrassada
2 cullerades de mel
1/2 paquet d'espinacs congelats
1 dent d'all
2 cullerades de panses
2 cullerades de pinyons
oli
Noteu que hi ha molts ingredients, però penseu que es poden canviar, podeu mirar el que teniu per casa i adaptar els ingredients a les vostres necessitats. Aquí podeu ser molt creatius!
L'única cosa que heu de tenir en compte a l'hora de fer la pasta de full és si voleu que s'infli o no. Si voleu que s'infli la deixem tal qual i aleshores quan es cou es va inflant. Però si no voleu que pugi s'ha de punxar amb una forquilla tota la superfície perquè quan es cogui l'aire s'escapi pels forats i no s'infli.
Posarem primer els espinacs en una paella a foc molt baix amb oli, no cal posar-los descongelats, ja es van descongelant. Quan ja s'han descongelat del tot hi afegirem l'all tallat a trossets. Ho deixarem coure mirant que no hi falti oli i hi posarem una mica de sal. Posem un pot amb aigua al foc perquè l'aigua s'escalfi bé, quan estigui a punt de bullir hi posem els pinyons i les panses i apaguem el foc. D'aquesta manera s'hidraten i s'estoven. Ja els podem afegir als espinacs. Fins aquí tindriem fets uns espinacs a la catalana que els podeu menjar com a primer plat o com acompanyament.
Nosaltres els farem servir per les pastes. Tallem la pasta de full en triangles i la punxem perquè no s'infli. Hi posem una cullerada d'espinacs a sobre. Agafem una plàtera de forn coberta amb paper vegetal, al super en trobareu, i és el que va millor perquè les pastes no s'enganxin, i hi posem les pastes. El forn com sempre pre-escalfat al màxim. Quan hi posem les pastes ho abaixem a 180º i en 10 minuts estaran fetes. Poseu les plàteres al mig del forn i el forn només engegat de sota. Les treiem quan les veiem torradetes, no cal que estigui massa torrades.
Agafem la pasta i en fem quadrats petits, la punxem també amb una forquilla i a sobre hi posem mig tomàquet petit i un tros de formatge. Ho posem al forn també.
Agafem la pasta i la tallem en rodones. Punxem les rodones i fem una altra rodona però li buidem el mig, de forma que quedi un aro amb el mig buit. Això ho posem a sobre de la rodona punxada de forma que ens queda un niu. L'aro no el punxarem perquè ens pujarà de forma que el mig quedarà enfonsat i tot el voltant pujarà i construirà un niu. Avui sembla que vagi de fer de paleta això. A dins hi posem un ou de guatlla i ho posem al forn també.
Agafem un rectangle i no el punxem. Posem una sardina a la punta i l'emboliquem. Ho posem al forn també.
Tallem uns quadrats petits i hi posem una mica de sobrassada i unes gotes de mel. No punxem la pasta tampoc i s'inflarà.
Se'n poden fer també de frankfurt, tonyina, paté, ceba fregida, ametlles, salmó fumat embolicat, nous i roquefort... totes les combinacions que vulgueu.
El procés sempre és el mateix i quan les treieu algunes es poden acabar de guarnir.
Les pastes d'ou de guatlla es poden acompanyar d'una salsa d'olivada aclarida amb oli perquè no sigui tant forta.
Les pastes de tomàquet i formatge es poden acabar amb un oli d'alfàbrega. Agafeu un got batedor amb oli i hi poseu unes fulles d'alfàbrega i ho passeu per la batedora.
Les possibilitats són infinites. Jugueu i proveu!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada