dimarts, 3 d’agost del 2010

amanida de patates amb salsa pesto

PER L'ESTIU
Ja que fa calor i abans que me'n vagi de vacances us hi poso també una amanida d'estiu per quedar bé i de passada us explico la salsa pesto.

La salsa pesto us servirà moltes vegades per acompanyar uns simples spaguettis, que ja no seran tan simples. Penseu que el dia que en feu, ja que us hi poseu , si en feu una mica més, en un pot de vidre ben tapat a la nevera s'aguarda ben bé un mes i la podeu utilitzar més vegades.

Proveu altres amanides de patates: kartoffel salad , amanida síria de patates , amanida de patates a la vinagreta, amanida de patates amb sardina .





INGREDIENTS:

4 patates mitjanes

3 tomàquets

1 mozzarella fresca

16 olives negres d’aragó


Per la salsa pesto:


un grapat de pinyons (com una tassa de cafè gairebé plena)

unes 20 fulles d’alfàbrega

50 Grs de formatge parmesà ratllat

100 ml. d’oli

1 gra d’all petit

sal i pebre


Es bullen les patates amb pell. Sí, si nois ho heu sentit bé, amb pell! No cal deixar-se un dit pelant-les, ni intentar-ho amb l'únic ganivet que teniu que desenganyem-nos no serveix per tallar. Que ja us ho dic ara, un ganivet que talli a la cuina no vé mai malament! Penseu a posar sal a l'aigua per bullir les patates.

Un cop bullides  es deixen refredar i es pelen i es tallen a talls prims però no molt perquè si no es trenquen. No us ho he dit abans però les patates ideals per fer això són les patates noves i no es tracta de patates que s'hagin inventat ara, es tracta de patates que tenen la pell de color beig clar i és més llisa i per tant van millor per pelar.

Es renten els tomàquets i es tallen també a talls prims. Es fa el mateix amb la mozzarella.

En una plàtera es disposen els talls de patata i a sobre una capa de tomàquet i després la mozzarella.

Es fa la salsa pesto posant tots els ingredients junts i passant-ho tot per la batedora. Si us queda massa espessa hi podeu posar una mica més d'oli.

Es tira la salsa per sobre i es guarneix amb les olives negres.

Aquesta amanida la feu  a la tarda que esteu més desperts i la podeu guardar a la nevera fins l'endemà.

Un altre dia la podeu fer amb pasta tipus cargolets o fussilli o així enlloc de les patates i talleu el tomàquet i la mozzarella a daus no gaire grans i jo no hi posaria les olives negres perquè queden massa camuflades entre la pasta i us podríeu trencar una dent.

3 comentaris:

  1. Benvolguda ara es porta estalviar feina, fins i tot l'Ada Parellada ha fet un llibre per cuinar amb "plats precuinats", per tant proposo comprar el pesto envasat de l'Àrea de Guissona, molt acceptable.
    La Ruscalleda, proposa el seu pesto per acompanyar patates com les teves i tonyina a la planxa.

    ResponElimina
  2. si, sempre es pot facilitar més les coses, però com fer-ho tu al teu gust res! Home que només parlem de posar els ingredients a la batedora i passar-ho pel turmix!

    ResponElimina
  3. Ostres Núria!!

    Que bó tot!! m'està entrant una gana!!!

    Bet
    emv.79@hotmail.com

    ResponElimina