SEMPRE DIFERENTS
Què és una amanida? Pot ser molt ampli això. Podríem definir-ho com verdures crues acompanyades d'altres productes i amb una salsa que ho amaneixi tot, no? Doncs amb aquests definició tenim moltes possibilitats d'amanides. I les verdures poden ser tallades petites, ratllades, fulles senceres... Mireu aquesta amanida ratllada gustosa, acolorida i bona a veure què us sembla. La verdura crua és una bona aportació de vitamines. Però tenim moltes maneres de menjar les verdures crues: smoothie de fruites i verdures, amanida de cogombre, amanida de col, dips vegetals, carpaccio de carbassó, tomàquet amb tonyina i olives o endívies al rocafort.
INGREDIENTES:
1 manat de raves
1 pastanaga
1 remolatxa petita
1/2 llimona
2 cullerades de postres de sucre moreno
4 cullerades de maionesa
sal i pebre
Pelem els raves, la pastanaga i la remolatxa. Ho ratllem amb un robot de cuina, si no ho fem així podem ratllar les pastanagues amb un ratllador manual i tallar a rodanxes els raves.
Ho posem en un bol i ho amanim amb els suc de llimona, el sucre sal i pebre. Ho deixem macerar durant 10 minuts.
Mentre podem fer la maionesa.
Barregem les verdures ratllades amb la maionesa i ja ho tenim.