dimarts, 31 d’octubre del 2017

amanida de pastanaga, remolatxa i raves

SEMPRE DIFERENTS

Què és una amanida? Pot ser molt ampli això. Podríem definir-ho com verdures crues acompanyades d'altres productes i amb una salsa que ho amaneixi tot, no? Doncs amb aquests definició tenim moltes possibilitats d'amanides. I les verdures poden ser tallades petites, ratllades, fulles senceres... Mireu aquesta amanida ratllada gustosa, acolorida i bona a veure què us sembla. La verdura crua és una bona aportació de vitamines. Però tenim moltes maneres de menjar les verdures crues: smoothie de fruites i verdures, amanida de cogombre, amanida de col, dips vegetals, carpaccio de carbassó, tomàquet amb tonyina i olives o endívies al rocafort.








INGREDIENTES:

1 manat de raves

1 pastanaga

1 remolatxa petita

1/2 llimona

2 cullerades de postres de sucre moreno

4 cullerades de maionesa

sal i pebre



Pelem els raves, la pastanaga i la remolatxa. Ho ratllem amb un robot de cuina, si no ho fem així podem ratllar les pastanagues amb un ratllador manual i tallar a rodanxes els raves.

Ho posem en un bol i ho amanim amb els suc de llimona, el sucre sal i pebre. Ho deixem macerar durant 10 minuts.

Mentre podem fer la maionesa.

Barregem les verdures ratllades amb la maionesa i ja ho tenim. 


dilluns, 23 d’octubre del 2017

cassola de calamars i gambes

ÚNIQUES

Les gambes de Vilanova son úniques. Tenen  una mida mitjana que les fa ser molt gustoses. Amb poc condiment ja son bones. A la planxa amb una mica de sal ja son espectaculars però avui us he fet una cassola amb gambes. Amb fonoll com a fons del saltat de verdures que li dóna un toc anissat molt interessant. Un plat molt ràpid de fer. Si volen incorporar les gambes de Vilanova a receptes mireu aquestes idees: crep de carbassó i gambes, mandonguilles de lluç i gambes, carpaccio de gambes , cigrons amb gambes o pasta amb marisc.






INGREDIENTS:

2 calamars petits yallats en anelles

8 gambes de Vilanova

1 tros de fonoll

1 ceba tendra petita

25 tomàquets cirerols

1 gra d'all

1 bitxo

julivert

1 cullerada de postres de boles de pebre negre

1 tasseta de vi blanc

oli i sal


Traiem els bigotis de les gambes perquè després no els trobem per la cassola.

Rentem les anelles de calamars i els traiem les impureses.

Pelem la ceba i la tallem a llunes primes.

Traiem la fulla exterior del fonoll i tallem un tros a làmines primetes.

Posem un fons d'oli en una paella i la posem al foc. Quan l'oli s'hagi escalfat hi afegim un all esberalt, el bitxo i les boles de pebre negre. Hi posem les gambes sense remenar-les, només fem un tomba i tomba i les retirem.

Posem la ceba i el fonoll a la paella i ho salem una mica. Al cap d'uns minuts hi posem els tomàquets cirerols. Ho deixem a foc moderat-baix fins que ho notem tou. 

Hi afegim el vi blanc i deixem que es redueixi.

Hi posem les anelles de calamars que donin un parell de voltes, quan ja siguin blanques, que veureu que es de seguida hi posem les gambes i apaguem el foc.

Trinxem una mica de julivert i el repartim per damunt de la cassola.  

divendres, 20 d’octubre del 2017

ravioli d'espinacs i ricota amb salsa de tomàquet i tàperes

FAST FOOD

Un paquet de pasta farcida a la nevera ens facilita un àpat molt ràpid de fer. Hi ha marques que son molt bones, busqueu i descobriu, n'hi ha que son molt naturals i gustoses, d'altres no tenen gust de res més que un gust fort de sal que no descobreixes ni de què son. Feu una mica de recerca i ho agraireu.
Mentre la salsa s'escalfa i amb el poc temps que es necessita per a què es cogui fem una salsa senzilla per acompanyar-la. Aquí teniu més receptes de salses per pasta farcida: raviolis d'espinacs amb salsa d'anxoves, ravioli de foie amb melmelada de carbassó o ravioli de formatge de cabra i escalivada amb cirerols. La salsa d'avui també és molt ràpida i senzilla ja ho veureu.






INGREDIENTS:

1 paquet de ravioli d'espinacs i ricota

2 tomàquets de pera o de branca

2 cullerades de tàperes

6 fulles d'alfàbrega

sal, oli i pebre


Posem una olla d'aigua abundant amb sal al foc. Un cop l'aigua bull hi posem els raviolis. Els deixem bullir just el temps que indiqui l'envàs perquè si els fem més es desfaran.

Abans de posar els raviolis a coure aneu preparant la salsa.

En una paella hi posem un rajolí d'oli i hi afegim les tàperes perquè es tornin una mica cruixents. Com que tenen aigua dins a lo millor us esquitxaran una mica, vigileu.

Ratllem el tomàquet i el posem a la paella un cop les tàperes s'han saltat i assecat una mica. L'amanim amb sal, pebre i una mica de sucre per contrarestar l'acidesa.

Veurem que la salsa de tomàquet ja està feta perquè es torna d'un color més taronja i l'oli se separa.

Aleshores hi afegim les fulles d'alfàbrega trinxades i ja podem apagar el foc.


diumenge, 15 d’octubre del 2017

macedònia de meló i síndria

PER PRIMERA VEGADA

Per primera vegada en les gairebé 700 receptes que porto publicades us posaré una recepta que no m'he mejat després. Per primera vegada. Ja us he explicat moltes vegades que aquestes receptes son les que faig a casa i que ens mengem amb la meva família. Però és que no m'agraden gens ni el meló ni la síndria. Ja busco maneres de manjar-m'ho però no ho aconsegueixo. Bé sí, amb el meló ho he aconseguit: em menjo la sopa de meló. Però amb la síndria no hi ha manera de trobar cap forma de fer-la que m'agradi, però no em rendeixo. Ja pensaré alguna cosa. Per tant jo no me la vaig menjar la macedònia però a casa va agradar molt. La qüestió és que tenia una mica de meló i síndria tombant per la nevera i va ser una bona manera de preparar-la. 






INGREDIENTS:

2 talls de meló

2 talls de síndria

5 fulles de menta

1 llima



Traiem la polpa dels talls de síndria i la tallem a daus.

En un bol ho barregem amb la menta ben trinxada petita i la ratlladura de llima. Si no teniu llima ho podeu fer igualment amb ratlladura de llimona.

Ho deixem reposar una mica, si els talls de meló i síndria ja estaven a la nevera no cal tornar-ho a posar, ja estarà prou fresc.

divendres, 13 d’octubre del 2017

coca de poma i botifarra negra

SÍ, PERÒ NO

Podem comprar massa de pizza refrigerada i la podem fer servir per fer coques diverses. És una pizza però el resultat és una coca. Son receptes molt ràpides que amb qualsevol, cosa que tinguem a casa les podem improvitzar. Deixeu-vos sorprendre. Què tinc avui a la nevera?: tomàquets, ceba tendra, albergínia, carbassó, bolets, mortadel·la, bacó, botifarra, tonyina, anxoves, espàrrecs... Tot serveix, fem una bona combinació i preparem la nostra coca. Voleu idees? ratatouille en coca, coca de bolets, coca amb patates i tomàquet, coca d'escalivada, pizza de mortadel·la o pizza amb figues i pernil.









INGREDIENTS:

massa de pizza refrigerada

200 g de botifarra negra de la prima

1 poma

una cullerada de mel



Encenem el forn perquè s'escalfi.

Pelem la poma i la tallem en quatre trossos. Li traiem el cor i les fem a làmines fines.

Posem la massa de pizza sobre d'un paper de forn molt més gran que ella i ho posem damunt d'una reixeta de forn.

Col·loquem la poma cobrint tota la massa. Hi escampem per sobre un rajolí molt finet de mel per tot arreu.

Traiem la pell de la botifarra, la tallem a talls i la repartim per damunt.

Posem la coca al forn i la deixem uns 20 minuts a 200º.

Podem servir la coca amb una amanida amb trossos de poma i formatge feta ben amanida amb una vinagreta de mel i llimona.