DOS ROMBES
Avui una recepta per quedar bé, per fer un dia especial. Ja el trobareu, segur! És per a iniciats, pels que ja us agrada cuinar per això us he posat els dos rombes al començament. Però no vull desanimar a ningú els que esteu començant agafeu només un plat d'aquests i proveu-lo de fer. De fet no son elaboracions complicades però si ho fas tot si que et porta temps i els que comencen a cuinar no volen passar gaire temps a la cuina, això ja ho sé! A mi m'encantaria menjar sempre de pica-pica. No us passa a vosaltres? Sempre m'agrada tastar-ho tot i per això moltes vegades m'agrada fer uns primers plats de pica-pica. La dificultat quan ho fas a casa és que hi ha moltes elaboracions per fer. Però per això recomano organitzar-se i deixar coses fetes el dia abans o bé aprofitar que ja teniu coses fetes. Per exemple si t'ha sobrat una mica d'amanida russa, o un pollastre fet al forn o tens uns seitons en vinagre... Mirar les possibilitats que tens a la nevera per veure què pots fer. Jo avui us proposaré vàries possibilitats de receptes de pica-pica. Aptes fins i tot per menjar a peu dret. Però a l'apartat de
pica-pica en trobareu moltes més i per tots els gustos!!!
INGREDIENTS:
torrades amb xocolata i foie:
torrades
1 tall de micuit de 100 g
100 g de xocolata per fondre
sal Maldon
pasta farcida amb ceps:
2 cullerades petites
de melmelada de ceba o de calçots
1 cullerada petita de
maicena
2 talls de pernil
dolç una mica gruixut
1 terrina formatge
d’untar d’herbes o de rocafort (al gust)
8 prunes seques sense
pinyol
triangles amb llagostins:
8 llesques de pa de motlle
Les receptes que estan linkades ja les he penjat. Només es tracta de presentar-les de manera diferent perquè s'adaptin al pica-pica.
En el cas de l'amanida de bacallà i taronja ja ens anirà bé de presentar-la en una fulla de cabdell de manera que es pot agafar sebse problemes.
Amb l'amanida de ruca i pera el que fem és posar-la en unes culleretes d'aperitu de manera que sigui fàcil d'agafar i menjar també.
En el cas dels canapés d'alvocat i cranc partirem el pa en quatre minicanapés i enlloc de posar-hi el cranc en barretes comprarem els filets de cranc que queden més decoratius.
Per fer els cucurutxos d'amanida de salmó i mango només necessitarem 8 llesques de pa de motlle a part de tots els ingredients de l'amanida. Un cop tinguem l'amanida feta per presentar-la farem els cucurutxos i la posarem a dins. Per fer els cucurutxos agafem el pa de motlle i l'aplanem amb un corró fins a deixar-lo més fi. L'emboliquem per fer-ne un cucurutxo i cobrim la part de la punta amb un tros de paper d'alumini perquè no se'ns obri. Un cop fet l'omplim amb l'amanida. Ja veieu que aquests cucurutxos es poden omplir de mil coses.
torrades amb xocolata i foie:
Farem servir unes torrades de barra de pa, de les que trobem en els forns, ja que tindran més consistència.
Primer de tot fonem al bany maria la xocolata. Per fer-ho la tallem a trossos petits i la posem en un bol i l'introduïm en un recipient més gran amb aigua molt calenta al voltant i anem remenant fins que es fon. La calor de l'aigua escalfe el bol de la xocolata i la va fonent. Un cop tenim la xocolata fosa untem les torrades per un costat sucant-les dins el bol i les deixem en un plat dins la nevera fins que la xocolata es torna a endurir.
Un cop la xocolata s'ha endurit bé untem el micuit damunt la xocolata i ho acabem amanint amb unes escames de sal Maldon.
pasta farcida amb ceps:
Posem els ceps secs
en remull amb la llet. Volem que s’estovin, els deixarem mínim 10 minuts.
Mentre posem una olla
al foc amb aigua i sal i quan bulli hi tirem els galets i els fem el temps que
indiqui el paquet.
Tallem el pernil ben
petit.
Quan s’han hidratat els
ceps i son ben tous els escorrem de la llet i els tallem a bocins ben petits.
No llencem la llet d’hidratar-los.
Els posem en una
paella amb una mica d’oli i hi posem una mica de pebre. No hi posem sal perquè
ja son prou forts de gust i hi posarem el pernil. Els deixem uns 5 minuts. Afegim la cullerada
de maicena a la llet de remullar els ceps i ho tirem tot plegat a la paella. Anem remenant perquè no
s’enganxi.
Posem el pernil a la
paella i quan veiem que s’ha espessit apaguem el foc.
Fora del foc hi
barregem les cullerades de melmelada.
Farcim els galets amb
aquesta barreja. Els podem presentar damunt de motlles de magdalenes perquè vagi bé per picar.
rotllets de pernil dolç:
Untem formatge damunt
del tall de pernil i en un costat hi repartim les prunes. Anem embolicant el
tall deixant les prunes embolicades dins i fem més voltes fins acabar el tall
de pernil. Com si enrotllesim un caneló i el farcit serien les prunes. Feu el caneló que quedi ben ajustat. Emboliquem el caneló amb paper d'alumini i ho deixem una estona al congelador. Amb mitja hora n´hi haurà prou, és perquè s'endureixi una mica i es talli millor.
Ho traiem i ho tallem
a rodanxes. Es veurà la pruna dins, al voltant blanc i embolicant-ho tot el
pernil dolç.
triangles amb llagostins:
Preparem una maionesa, si voleu també pot ser salsa rosa.
Trossegem ben petit l'enciam ja ben net i escorregut. El barregem amb la salsa rosa i l'ou dur ratllat. No hi poseu massa salsa, només n'hi ha d'haver una mica.
Tallem les llesques per la meitat fent triangles. Posem damunt d'un triangle el farciment de l'ou i ho tapem amb un altre triangle. Ho pintem amb una mica de maionesa i damunt hi posem un llagostí.