divendres, 30 de setembre del 2016

llenguado a la llimona

SENZILL

Plats senzills amb pocs ingredients. Aquests son els que més m'agraden. Que amb el que tenim a casa els poguem fer. Endavant amb la nostra imaginació. Amb el que tinc avui què podria fer? Doncs segur que un plat ben bé. No tingueu por a provar, a males no ho tornareu a fer més o podreu corregir el resultat si no us ha agradat del tot. En aquest cas a mi em va sortir massa fort de gust de llimona, per això ja us he corregit les quantitats perquè no tingueu aquest problema. Bon profit! I si us agrada la llimona podeu fer aquests plats: secret ibèric amb puré de patata a la llimona, pollastre amb llima i llimona, calamars a la planxa a la llimona, pasta amb llimona, fusilli amb carbassó i menta, llenguado meunière o postres com: pasta de full amb fruits secs i xarop de llimona, copa de llimona, macedònia amb llimona o mousse de llimona.







INGREDIENTS:

1 llenguado a filets que faci més de mig quilo (les espines també les volem)

1 tasseta de cafè de vi blanc

1 llimona

1 llima

4 cullerades soperes d'aigua

farina

1 cullerada d'ametlles torrades

1 cullerada petita de mantega

oli



Tallem els filets de llenguado a tires no gaire primes. Les salem i les enfarinem i en traiem l'excès de farina espolsant-les una mica.

Ratllem la pell de llima i de llimona amb el ratllador més petit i fem suc de mitja llimona.

Posem una paella al foc amb una mica d'oli i hi posem les espines que s'enroseixin.

Un cop enrossides les traiem i hi posem les tires de llenguado que es facin d'un costat i de l'altre. Anem en compte quan les tombem perquè son molt fràgils i es poden trencar. Només les deixem d'un costat i quan estan fetes les tombem de l'altre, no les maregeu perquè se us trencaran.

Un cop cuites les tires afegim a la paella el vi blanc i el suc de llimona així com la ratlladura de pell de llima i llimona. Ho deixem uns segons i hi afegim les cullerades soperes d'aigua.

Finalment hi afegim les ametlles passades per la picadora i fetes pols, faran com de farina per espessir el suc.

Quan el suc s'hagi reduit força afeim a la paella una cullerada de postres de mantega i deixem que es reparteixi bé i ja podem apagar el foc.

Ho podeu servir amb unes herbes fresques per sobre com julivert o porradell.

dimarts, 27 de setembre del 2016

crema de crèixens

LA PRESENTACIÓ

Una simple sopa de color verd però amb una presentació cuidada entra pels ulls, no? No costa res de fer, fem un cercle amb la nata líquida damunt de la crema de verdures. Agafem una forquilla petita i anem desplaçant una vegada cap endins i la següent cap enfora la nata. Amb la punta de la forquilla però de forma molt superficial, no l'hem d'enfonsar. I d'aquesta manera ens quedarà aquesta flor. Com totes les sopes es poden servir calentes o fredes. Així que segons com us sentiu la deixeu refredar a la nevera o us la mengeu calenta. Voleu més cremes? Mireu aquestes que són verdes i de tots colors: crema de moniato que ara n'és el temps,  crema de pastanaga i carbassa, crema de pèsols, crema de poma al curri, crema de xampinyons, sopa de tomàquet o crema de remolatxa que queda d'un coor fúcsia preciós.





INGREDIENTS:

1 porro
1 patata petita
1 ceba petita
1 plàtera de crèixens
1 bric de nata líquida per cuinar




Pelem la patata i la ceba i traiem la primera pell del porro. Ho tallem a trossos.

Triem els crèixens, només ens fixarem que no hi hagi cap fulla molt trencada o ja passada i la treurem.

Posem un rajolí d'oli en una olla només que cobreixi el fons. Hi posem les verdures el porro, la patata i la ceba i ho amanim amb una mica de sal. Ho deixem a foc baix i tapat que sui una mica. Al cap de 10 munts que ja s'hagi estovat una mica hi afegim els crèixens.

Ho cobrim amb aigua calenta, just que ho cobreixi. Ho deixem uns 15 minuts bullint a foc suau.

Un cop fora del foc ho triturem tot plegat fins a deixar una crema ben fina.

Ho servim amb un rajolí de nata líquida al plat per fer la decoració que ja us he explicat al començament de l'entrada.

dijous, 22 de setembre del 2016

pica-pica per quedar bé

DOS ROMBES

Avui una recepta per quedar bé, per fer un dia especial. Ja el trobareu, segur! És per a iniciats, pels que ja us agrada cuinar per això us he posat els dos rombes al començament. Però no vull desanimar a ningú els que esteu començant agafeu només un plat d'aquests i proveu-lo de fer. De fet no son elaboracions complicades però si ho fas tot si que et porta temps i els que comencen a cuinar no volen passar gaire temps a la cuina, això ja ho sé! A mi m'encantaria menjar sempre de pica-pica. No us passa a vosaltres? Sempre m'agrada tastar-ho tot i per això moltes vegades m'agrada fer uns primers plats de pica-pica. La dificultat quan ho fas a casa és que hi ha moltes elaboracions per fer. Però per això recomano organitzar-se i deixar coses fetes el dia abans o bé aprofitar que ja teniu coses fetes. Per exemple si t'ha sobrat una mica d'amanida russa, o un pollastre fet al forn o tens uns seitons en vinagre... Mirar les possibilitats que tens a la nevera per veure què pots fer. Jo avui us proposaré vàries possibilitats de receptes de pica-pica. Aptes fins i tot per menjar a peu dret.  Però a l'apartat de pica-pica en trobareu moltes més i per tots els gustos!!!







INGREDIENTS:







torrades amb xocolata i foie:


torrades

1 tall de micuit de 100 g

100 g de xocolata per fondre

sal Maldon



pasta farcida amb ceps:


20 g de ceps secs

½ tassa de llet

1 tall de pernil

2 cullerades petites de melmelada de ceba o de calçots

1 cullerada petita de maicena

8 galets


porradell per decorar


rotllets de pernil dolç:

2 talls de pernil dolç una mica gruixut

1 terrina formatge d’untar  d’herbes o de rocafort (al gust)

8 prunes seques sense pinyol


triangles amb llagostins:

8 llesques de pa de motlle

2 ous durs

maionesa

8 llagostins cuits

fulles d'enciam


Les receptes que estan linkades ja les he penjat. Només es tracta de presentar-les de manera diferent perquè s'adaptin al pica-pica.

En el cas de l'amanida de bacallà i taronja ja ens anirà bé de presentar-la en una fulla de cabdell de manera que es pot agafar sebse problemes.

Amb l'amanida de ruca i pera el que fem és posar-la en unes culleretes d'aperitu de manera que sigui fàcil d'agafar i menjar també.

En el cas dels canapés d'alvocat i cranc partirem el pa en quatre minicanapés i enlloc de posar-hi el cranc en barretes comprarem els filets de cranc que queden més decoratius.

Per fer els cucurutxos d'amanida de salmó i mango només necessitarem 8 llesques de pa de motlle a part de tots els ingredients de l'amanida. Un cop tinguem l'amanida feta per presentar-la farem els cucurutxos i la posarem a dins. Per fer els cucurutxos agafem el pa de motlle i l'aplanem amb un corró fins a deixar-lo més fi. L'emboliquem per fer-ne un cucurutxo i cobrim la part de la punta amb un tros de paper d'alumini perquè no se'ns obri. Un cop fet l'omplim amb l'amanida. Ja veieu que aquests cucurutxos es poden omplir de mil coses.

torrades amb xocolata i foie:

Farem servir unes torrades de barra de pa, de les que trobem en els forns, ja que tindran més consistència.

Primer de tot fonem al bany maria la xocolata. Per fer-ho la tallem a trossos petits i la posem en un bol i l'introduïm en un recipient més gran  amb aigua molt calenta al voltant i anem remenant fins que es fon. La calor de l'aigua escalfe el bol de la xocolata i la va fonent. Un cop tenim la xocolata fosa untem les torrades per un costat sucant-les dins el bol i les deixem en un plat dins la nevera fins que la xocolata es torna a endurir. 

Un cop la xocolata s'ha endurit bé untem el micuit damunt la xocolata i ho acabem amanint amb unes escames de sal Maldon.

pasta farcida amb ceps:

Posem els ceps secs en remull amb la llet. Volem que s’estovin, els deixarem mínim 10 minuts.

Mentre posem una olla al foc amb aigua i sal i quan bulli hi tirem els galets i els fem el temps que indiqui el paquet.

Tallem el pernil ben petit.

Quan s’han hidratat els ceps i son ben tous els escorrem de la llet i els tallem a bocins ben petits. No llencem la llet d’hidratar-los.

Els posem en una paella amb una mica d’oli i hi posem una mica de pebre. No hi posem sal perquè ja son prou forts de gust i hi posarem el pernil. Els deixem uns 5 minuts. Afegim la cullerada de maicena a la llet de remullar els ceps i ho tirem tot plegat a la paella. Anem remenant perquè no s’enganxi.
Posem el pernil a la paella i quan veiem que s’ha espessit apaguem el foc.

Fora del foc hi barregem les cullerades de melmelada.

Farcim els galets amb aquesta barreja. Els podem presentar damunt de motlles de magdalenes perquè vagi bé per picar.

rotllets de pernil dolç:


Untem formatge damunt del tall de pernil i en un costat hi repartim les prunes. Anem embolicant el tall deixant les prunes embolicades dins i fem més voltes fins acabar el tall de pernil. Com si enrotllesim un caneló i el farcit serien les prunes. Feu el caneló que quedi ben ajustat. Emboliquem el caneló amb paper d'alumini i ho deixem una estona al congelador. Amb mitja hora n´hi haurà prou, és perquè s'endureixi una mica i es talli millor.
Ho traiem i ho tallem a rodanxes. Es veurà la pruna dins, al voltant blanc i embolicant-ho tot el pernil dolç.

triangles amb llagostins:

Preparem una maionesa, si voleu també pot ser salsa rosa.

Trossegem ben petit l'enciam ja ben net i escorregut. El barregem amb la salsa rosa i l'ou dur ratllat. No hi poseu massa salsa, només n'hi ha d'haver una mica. 

Tallem les llesques per la meitat fent triangles. Posem damunt d'un triangle el farciment de l'ou i ho tapem amb un altre triangle. Ho pintem amb una mica de maionesa i damunt hi posem un llagostí.