dilluns, 22 d’agost del 2016

carpaccio de gambes

PER DEMÀ

Penseu que aquest plat no us el podeu menjar avui. El prepareu avui però us el mengeu com molt aviat demà. El que jo us aconsello és tenir-ho fet al congelador i quedareu de 10 quan tingueu convidats. Aprofiteu comprar les gambes quan les veieu bé de preu. I això sí, sobretot han de ser de Vilanova!!! Què pensàveu que fer un carpaccio de gambes és difícil? Doncs no. Seguiu les passes de la recepta i veureu com us en sortiu. És un plat per quedar bé u les gambes no son barates però també us diré que per fer un carpaccio de pica pica amb poques gambes en teniu prou.







INGREDIENTS:

6 gambes de Vilanova, poden ser mitjanes, no cal que siguin molt grosses

pebre de 5 colors

1/2 llimona

porradell

sal Maldon

oli



Pelem les gambes primer de tot i reservem les peles i els caps per afegir-los a una sopa de peix o a un fumet per fer un arròs o una fideuà. No es tracta de llençar res.

Un cop pelades els traiem l'intestí estirant-lo desde la part de davant de la gamba. D'aquesta manera ens estalviem la sorra de la gamba.

Les disposem sobre d'un paper film d'aquesta manera.



Ara les tapem amb un altre paper film damunt.


Amb una mà de morter els donem uns copets per aplanar-les una mica.



Les acabem de distribuir pel paper amb un corró per deixar-ho escampat uniformement. Sempre amb molta suavitat.


Un cop les tenim ben estirades entre els dos papers film tanquem bé les puntes amb el plàstic mateix que ens quedi ben tancat. Ara ja es pot posar al congelador, en un lloc que quedi ben pla, si teniu un calaix pla de posar glassons és el lloc que us anirà millor. Un cop hagi quedat congelat ja ho podeu posar a qualsevol calaix del congelador.

Deixem passar 24 hores al congelador com a mínim i ja ho podem menjar.

Traiem el paper d'un costat, ho col·loquem damunt d'un plat que sigui suficientment gran i retirem el plàstic de sobre. Ens quedarà tot el carpaccio ben pla damunt del plat. Amb el temps que ho amanim es descongelarà, no cal treure-ho del congelador amb molta anticipació.

Un cop tenim el carpaccio l'amanim amb el pebre de colors, el porradell tallat ben petit i una mica de res de ratlladura de llimona ratllada ben petita, però molt poca.

Ho amanim amb un rajolí d'oli i la sal Maldon una mica desfeta per sobre.

Ja ho tenim!!

Ho podem servir amb unes torrades per acompanyar.

dimecres, 3 d’agost del 2016

crema freda de mongeta tendra

BONES MONGETES

Ara a l'estiu teniu bones mongetes per menjar, mongetes tendres que fan honor al seu nom. És quan millor estan. Com les feu les mongetes tendres? N'havíeu fet mai una crema? Doncs proveu aqueta que no us decebrà, ben fresqueta és una delícia, ja ho veureu, el toc de la remolatxa és definitiu. No tingueu prejudicis! La vaig menjar en un restaurant i n'he fet la meva interpretació, la meva recepta. Espero que us agradi. I penseu que amb la mongeta tendra a part de menjar-la bullida amb patates la podeu fer de totes aquestes maneres: amanida de mongetes de colors,  amanida de mongetes verdes, menestra de verdura amb oli gustós, mongeta tendra amb pernil dolç, mongeta tendra i patata amb maionesa especial, wok d'espaguetis picants, wok de mongeta tendra o espaguetis amb mongeta tendra








INGREDIENTS:

1/2 quilo de mongetea tendra del cuquet

2 patates petites

1 remolatxa

2 cullerades de mantega

farigola

sal



Triem la mongeta tendra, només caldrà que en talleu la punta que va agafada a la planta. L'altra punta que és més primeta la podeu deixar. Si voleu anar més depressa poseu-les damunt d'una taula i talleu-ne un grapat tot alhora amb el ganivet.

Les fem a trossos. Pelem les patates i les tallem a quadrats no gaire grossos.

Posem una olla amb poca aigua, just per cobrir la patata i mongeta tendra. Hi poseu una pessigada generosa de sal. Quan l'aigua bulli hi afegim la mangeta tendra i les patates. Ho deixem bullir fins que la mongeta es punxi amb una forquilla amb facilitat.

Mentre pelem la remolatxa i la laminem prima. La posem a bullir també amb poca aigua i amb una cullerada de postres de sucre.

Un cop tenim la mongeta tendra cuita la triturem amb una mica deel seu mateix brou junt amb la mantega i la farigola. Podeu anar afegint més brou fins que veieu la consistència de crema que us agrada. Per si un cas no hi afegiu tot el líquid al començament, d'aquesta manera en podreu anar afegint.

Un cop la remolatxa també es unxa tova es tritura una mica amb una part del seu suc. N'hem d'obtenir un puré més aviat espés.

Ho deixem a la nevera fins l'hora de servir.

Escudellem primer la crema de mongeta tendra i hi podem al centre una mica del puré de remolatxa.

Per fer la decoració agafem una forquilla i la passem per damunt del puré de remolatxa i ens l'emportem damunt de la crema, d'aquesta manera ens farà aquest dibuix tan bonic.