D'HIVERN
Trobo que hi ha amanides que fan més per l'hivern. Aquesta porta pera i formatge Rocafort. La pera lliga molt amb formatge, podeu provar també aquesta amanida de rúcula i pera amb parmesà.
Crec que aquesta fa per l'hivern perquè és tèbia. Hi pots posar les peres tèbies i donen un toc més calentó a un plat tan fred com una amanida. A part que el formatge també la fa més calòrica. Tasteu-la i ja em direu si fa o no per l'hivern. Podeu provar altres amanides tèbies com l'amanida tèbia de bolets o l'amanida tèbia de patates i salmó, boníssimes totes dues ja ho veureu.
INGREDIENTS:
1/2 bossa de brots tendres
3 nous
50 g de formatge Rocafort
1 pera conferència que no sigui molt madura (no és el mateix que una pera que fa conferències, és un tipus de pera)
1 cullerada de postres de mantega
2 cullerades de postres de sucre moré
1 rajolí de vinagre de Mòdena
1 rajolí d'oli
1 cullerada de postres de mostassa ancienne (és la que te granets)
Pelem la pera i la tallem en 4 trossos i si es una pera més grossa en 6.
Posem en una paella la cullerada de mantega i el sucre amb les peres amb el foc mitjà-baix. Les deixem una estona per un costat i les tombem de l'altre. No les remeneu molt perquè se us poden desfer.
Mentre en una plàtera preparem els brots a sota. Hi repartim les nous a trossos i el formatge Rocafort a pessics.
Quan veiem les peres ja daurades hi posem el rajolí de vinagre i les deixem una mica més, que el vinagre redueixi. Les traiem de la paella i les repartim per sobre de l'amanida.
Tornem a posar la paella al foc i hi afegim un rajolí d'oli i la mostassa ancienne. Ho remenem amb una cullera perquè es barregi bé tota la salsa i ho posem per damunt de l'amanida.